Volledig scherm
De archeologen op het opgravingsterrein. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Archeologen treffen Binnendieze aan onder voormalig Bosch ziekenhuis

DEN BOSCH -  Archeologen hebben tijdens saneringswerkzaamheden op het terrein van het voormalige Groot Zieken Gasthuis(GZG) in Den Bosch de kademuur van een tak van de Binnendieze aangetroffen.  

De tak van de Binnendieze kwam tevoorschijn in het gebied tussen het zogenaamde ‘stergebouw’ en de kelder van het gesloopte hoofdgebouw. Van deze tak zijn de bakstenen kademuren en een aanzet van een toog bewaard gebleven.

Op deze plek verrijst later het Gasthuiskwartier, waarvan de eerste fase onder meer twaalf stadswoningen, vijf herenhuizen, drie stadsvilla’s en drie kleinschalige appartementengebouwen omvat.

Volledig scherm
De gevonden bakstenen kademuur van de Binnendieze. © Erfgoed 's-Hertogenbosch
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.