Volledig scherm
De archeologen op het opgravingsterrein. © Erfgoed 's-Hertogenbosch

Archeologen treffen Binnendieze aan onder voormalig Bosch ziekenhuis

DEN BOSCH -  Archeologen hebben tijdens saneringswerkzaamheden op het terrein van het voormalige Groot Zieken Gasthuis(GZG) in Den Bosch de kademuur van een tak van de Binnendieze aangetroffen.  

De tak van de Binnendieze kwam tevoorschijn in het gebied tussen het zogenaamde ‘stergebouw’ en de kelder van het gesloopte hoofdgebouw. Van deze tak zijn de bakstenen kademuren en een aanzet van een toog bewaard gebleven.

Op deze plek verrijst later het Gasthuiskwartier, waarvan de eerste fase onder meer twaalf stadswoningen, vijf herenhuizen, drie stadsvilla’s en drie kleinschalige appartementengebouwen omvat.

Volledig scherm
De gevonden bakstenen kademuur van de Binnendieze. © Erfgoed 's-Hertogenbosch
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.