Volledig scherm
De organisatoren Lisette Maakers en Candy Divine oftewel het alter ego van Hendri van Dal © Chris Korsten

Artiesten zetten zich in café André belangeloos in voor Candy Divine Foundation

DEN BOSCH - Café André aan de Schanswetering op Orthen is op deze zondag uitverkoren tot het podium voor tal van (voornamelijk Nederlandstalige) artiesten. Ze treden allen belangeloos op voor het goede doel. 

De opbrengst van de benefiet komt geheel ten goede aan de Candy Divine Foundation. Wat de uitkomst daarvan is, is nog niet bekend.

In het stamvolle rokerig café komt de drukte al snel op gang. Presentator Andreas Tollenaar verzoekt DUO.NL beleefd om te openen, wat met veel overtuiging gebeurt. De sfeer zit er meteen goed in. 

Hierna belandt de microfoon in handen van Mario Veltman. De 51-jarige Bosschenaar haalt werkelijk alle registers tevoorschijn om er een wervelend optreden van te maken. Met zijn krachtige stem demonstreert hij zijn eigen versie op het wereldberoemde 'O sole mio'. Een paar nummers later sluit hij af met 'Don't stop me now' van Queen. ,,Ik doe maar een stuk of drie benefiets per jaar. Deze staat dus ook het lijstje, puur omdat ik vertrouwen heb in dit goede doel", geeft de zanger prijs.

De happening wordt mede georganiseerd door Candy Divine oftewel het alter ego van Hendri van Dal. ,,De foundation is in het leven geroepen om allerlei groepen minderbedeelden op meerdere manieren een steuntje in de rug te geven. Iets wat ze vaak zo hard nodig hebben. Het kan gaan om eenzame ouderen, maar bijvoorbeeld ook om gehandicapten of mensen met een slopende ziekte onder de leden", vult Van Dal aan.

Marco Meesters(48), een andere Bossche zanger, neemt het stokje over van Veltman. Hoewel zijn stem iets minder krachtig lijkt, krijgt hij wel gelijk een flink aantal dansliefhebbers mee. ,,Een geweldige artiest, die Marco. Hij weet altijd de juiste snaar te raken", glundert Patricia Blom. ,,Ik zing zelf ook, bij vrouwenkoor De MeloDiva's 073 wel te verstaan! We zijn uitgenodigd om volgend jaar augustus in Parijs op te treden tijdens de Gay Games. Vandaag vertonen we niet onze kunsten, dat heeft hoofdzakelijk een praktische reden. Als we compleet zijn, is het podium namelijk al gauw te klein."

De line-up bestaat verder uit Party Pack, Rox van Driel, Jimmy Kunz, Yosee, Ron Besselink, Karin Welsing, William van Engelen, Rowena van Steenis, Mark Fledderman en Wesly van Gorp.

Volledig scherm
Mario Veltman demonstreerde zijn macht tijdens O sole mio © Chris Korsten
Volledig scherm
De Bossche zanger Marco Meesters bevond zich voor even in een gelukmakende positie temidden van enkele leden van vrouwenkoor De MeloDiva's 073 © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement