Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Attenooije blij en opgelucht na winst Kwèkfestijn (video)

DEN BOSCH - Attenooije won zaterdagavond met het aanstekelijke uptemponummer ‘Ho Stop!’ de 56e editie van het Kwekfestijn. Het was al middernacht toen burgervaajer Peer vaan den Muggenheuvel in een bomvolle en snikhete Pleinzaal van het Theater aan de Parade bekend maakte dat de groep met het zangduo Rob Stolzenbach en Luus Bouwmans het Oeteldonkse carnavalsliedjesfestival had gewonnen.

De overwinning zorgde voor veel blijdschap en opluchting bij Attenooije. “Ik ben hartstikke blij dat we hebben gewonnen”, liet Stolzenbsach na de prijsuitreiking weten. “Maar ook heel opgelucht dat het ons dit jaar nu wel is gelukt. Want de afgelopen twee edities grepen we steeds net naast de hoofdprijs.” Attennoije bleef de Henkies, die vorig jaar wonnen, nipt voor in de finale. Het nummer van de titelverdediger ‘In den hemel’ deed overigens sterk denken aan ‘Lieven Heer’, waarmee ze vorig jaar wonnen. “Omdat het nummer van vorig jaar nog niet af was. Het moest dit jaar een vervolg krijgen vond ik”, voerde Theo Burgerhof, zanger van de Henkies, ter verdediging aan.

Het Kwèkfestijn 2014 zal niet de boeken ingaan als het meest memorabele editie uit de 56-jarige historie. Het was dit keer een festival zonder echte uitschieters, zoals in het verleden ‘En nou die hendjes de lucht in’ of ‘Ik zing veur jou’. “Het is ook bijna onmogelijk om elk jaar dat hoge niveau te halen”, vond Ad Siemons, zanger en componist van de Kwaoitongen. “Misschien leggen de bezoekers van het Kwèkfestijn de lat wel te hoog. Want vergeet niet dat de deelnemers allemaal amateurs zijn en geen beroepsartiesten.”

Volledig scherm
Luus Bouwmans en Rob Stolzenbach na het winnen van het Kwèkfestijn 2014. © Kees van der Zandt
Winnaar kwekfestijn 2014 Attenooije met het nummer Ho Stop!

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.