Volledig scherm

Auto's en motoren in beslag genomen in Den Bosch

DEN BOSCH - Zes motoren, twee auto's, drie scooters, imitatiekleding en parfum, een vuurwapen en geld. Dat is een deel van de 'buit' van een grootschalige controle op dinsdag 2 april in de Gestelsebuurt in Den Bosch-Zuid.

De controle werd gehouden door in totaal 150 medewerkers van instanties als de politie, belastingdienst, Defensie en de gemeente Den Bosch. De actie gebeurde in nauwe samenwerking met de Taskforce B5 tegen georganiseerde criminaliteit. In totaal werden ruim dertig locaties bezocht door de organisaties. De actie was bedoeld om de leefbaarheid en veiligheid in de Gestelsebuurt te verbeteren, aldus een woordvoerster van de gemeente. Diverse signalen en meldingen hebben geleid tot de gezamenlijke actie.

In een woning aan de Frederik van Eedenstraat is een hennepkwekerij gevonden. Bij de huiszoekingen zijn ook verdovende middelen en administraties in beslag genomen. De gemeente zette twee bijstandsuitkeringen stop. De belastingdienst heeft op twee locaties openstaande vorderingen geïnd. Nader onderzoek volgt naar fraude en uitkeringen. Ook netbeheerder Enexis inde openstaande vorderingen.

Bij verkeerscontroles is beslag gelegd op zestien auto's. Ook is ruim 11.000 euro aan schulden direct afgerekend. Een persoon werd aangehouden, hij had vier jaar geleden terug moeten keren van detentieverlof.

Sinds 7.00 uur zijn verschillende invalswegen, waaronder de Gestelseweg, afgezet en werden mensen gecontroleerd. Defensie zette dinsdagochtend een helikopter in om overzicht over de hele wijk te behouden. Militairen van de Genie zochten met geavanceerde apparatuur naar verborgen plaatsen waar mogelijk crimineel geld verborgen wordt.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.