Volledig scherm

Autotron Rosmalen tijdelijk asielzoekerscentrum

ROSMALEN - De kans is groot dat het Autotron in Rosmalen een tijdelijk asielzoekerscentrum voor 400 asielzoekers wordt. Het college van B en W van Den Bosch moet woensdag 2 september nog wel een principebesluit nemen, maar alle seinen lijken op groen te staan.

De gemeenteraad is woensdagavond door verantwoordelijk wethouder Eric Logister geïnformeerd nadat het Brabants Dagblad vragen over het tijdelijk azc had gesteld aan de gemeente.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente woensdagmiddag gevraagd of deze mee wil werken aan een tijdelijke opvang op het terrein van Autotron. Volgens een woordvoerder van eigenaar Libéma is er nog niets getekend en ligt de regie bij de gemeente en het COA. "Maar wij kunnen en willen.''

Libéma heeft ervaring met een tijdelijk azc. De Zeelandhallen in Goes en de IJsselhallen in Zwolle worden ook als zodanig gebruikt. Het tijdelijke azc staat los van het asielzoekerscentrum voor 600 tot 800 asielzoekers dat volgend jaar in Den Bosch moet komen.