Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Baasje laat vrouw (78) gewond achter na beet van 'vechthond'

VINKEL - Een 78-jarige vrouw is op 8 december 2017 ernstig gewond geraakt toen ze werd gebeten door een grote hond. Dat meldt de politie woensdag. De vrouw was in het Dierenbos bij Vinkel, toen een aangelijnde hond haar bij haar arm greep.

Hoewel het beest was aangelijnd, kon het baasje het beest niet bedwingen toen hij langs de bejaarde vrouw liep. Nadat zijn hond haar flink had verwond heeft hij kort tegen haar gesproken. Daarna is hij doorgelopen.

De vrouw, die medische hulp nodig had, bleef op dat moment gewond achter. Later werd ze alsnog geholpen door anderen en is ze naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze blijvend letsel heeft overgehouden aan haar arm. 

De politie is nog op zoek naar de het baasje. Het gaat volgens het slachtoffer om een man tussen de 25 en de 30 jaar. De hond was volgens haar een zogenaamde vechthond. Het zou gaan om een middelgrote hond met korte, bruine haren. Het dier had een normale staart en een brede, grote kop. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.