Volledig scherm
PREMIUM
Ismo had aan jeugdige fans geen gebrek. Als een wereldster verliet hij uiteindelijk het terrein in een dure Mercedes © Chris Korsten

Baltovenaar en rappers zorgen voor complete gekte bij jeugdige bezoekers van SKEER in Den Bosch

DEN BOSCH - De derde en laatste aflevering van SKEER, het gratis zomerfestival voor Bossche kinderen en jongeren, heeft donderdagmiddag bij de IJzeren Vrouw de stoutste verwachtingen overtroffen. Met name baltovenaar Nasser el Jackson en de rappers Max en Ismo maakten een onvergetelijke indruk op het publiek, dat voor het leeuwendeel bestond uit jeugdige bezoekers.

Het is flink dringen geblazen bij de pannakooi, waar tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson zijn kunsten vertoont. De 23-jarige Tilburger, Nasser Lhajoui volgens de burgerlijke stand, heeft -zoals dat zo mooi heet- de bal voortdurend aan een lijntje. Een technicus bij uitstek in de ogen van iedere willekeurige voetbaltrainer. Een choreograaf zou misschien eerder een danser in hem ontwaren, want met zijn vliegensvlugge voetbewegingen brengt hij het projectiel onophoudelijk in een ritmische cadans. Iedereen die ook maar het lef heeft mag hem uitdagen in de kooi. De een na de ander wordt door de meester terechtgewezen.