Volledig scherm
Barbara Geurtsen. © Dolph Cantrijn

Barbara Geurtsen wil van Den Bosch een warmere stad maken

DEN BOSCH - Iedereen heeft een talent en al die talenten kunnen samen een warmere stad maken, vindt Barbara Geurtsen. Zij is een van de kartrekkers van Bij Katrien en maakte al een stukje van haar droom waar.

Talenten laten bloeien en mensen mee laten doen. Dat is wat Geurtsen wil. „Vroeger bepaalden bestuurders, politici wat goed was voor de samenleving, nu kijken we wat speelt in wijken, wat bewoners willen, wat nodig is, waar de energie zit. Ieder heeft zijn eigen talent. We moeten samen met mensen ideeën ontwikkelen in plaats van achter een bureau bedenken wat goed voor ze is.”

Bij Katrien

Met vijf andere vrouwen stampte Geurtsen bijna vier jaar geleden Bij Katrien uit de grond, omdat ze vonden dat de Bossche binnenstad een huiskamer nodig had. Een plek om elkaar te ontmoeten, plannen te maken, te kletsen, te klussen en te doen. Om oud en jong, beperkt, niet-beperkt, werkend en niet-werkend, arm en rijk, allochtoon en autochtoon samen te laten stralen, zegt een glanzende, roze folder.

Lees deel zeven van de serie Stad in beweging in de editie Den Bosch van het Brabants Dagblad van donderdag 25 augustus.

  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.