Volledig scherm
Barbara Geurtsen. © Dolph Cantrijn

Barbara Geurtsen wil van Den Bosch een warmere stad maken

DEN BOSCH - Iedereen heeft een talent en al die talenten kunnen samen een warmere stad maken, vindt Barbara Geurtsen. Zij is een van de kartrekkers van Bij Katrien en maakte al een stukje van haar droom waar.

Talenten laten bloeien en mensen mee laten doen. Dat is wat Geurtsen wil. „Vroeger bepaalden bestuurders, politici wat goed was voor de samenleving, nu kijken we wat speelt in wijken, wat bewoners willen, wat nodig is, waar de energie zit. Ieder heeft zijn eigen talent. We moeten samen met mensen ideeën ontwikkelen in plaats van achter een bureau bedenken wat goed voor ze is.”

Bij Katrien

Met vijf andere vrouwen stampte Geurtsen bijna vier jaar geleden Bij Katrien uit de grond, omdat ze vonden dat de Bossche binnenstad een huiskamer nodig had. Een plek om elkaar te ontmoeten, plannen te maken, te kletsen, te klussen en te doen. Om oud en jong, beperkt, niet-beperkt, werkend en niet-werkend, arm en rijk, allochtoon en autochtoon samen te laten stralen, zegt een glanzende, roze folder.

Lees deel zeven van de serie Stad in beweging in de editie Den Bosch van het Brabants Dagblad van donderdag 25 augustus.

  1. Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche,  stadse achtertuintje?

    Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche, stadse achtertuintje?

    DEN BOSCH - Is uw achtertuintje in de Bossche binnenstad 's nachts een feestterrein voor de egel, hermelijn of eekhoorn? Of zit ze vol krolse katten die de boel 'onderschijten'? Gaan de bruine ratten er soms samen aan tafel omdat u teveel brood hebt gevoerd aan de vogeltjes? IVN-afdeling Den Bosch weet in een aantal gevallen al de antwoorden. Want sinds kort staan wildcamera's op scherp in Bossche stadstuintjes. Op zoek naar vooral zoogdieren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.