Volledig scherm
De Bartenbrug is na tien jaar weer open. © Marc Brink/BD

Bartenbrug en theater kosten Den Bosch 1,2 miljoen extra

DEN BOSCH - En weer is er een rekening opgemaakt in de malaise rond de Bartenbrug. De gemeente Den Bosch verloor dit jaar de juridische strijd van aannemer BAM en betaalt daar letterlijk een prijs voor: 120.000 euro. Voor de vondst van asbest in het Theater aan de Parade is de schade nóg groter: ruim één miljoen aan extra kosten.

In de managementrapportage 2016 meldt het college van B en W dat de gemeente als eigenaar van het theatergebouw opdraait voor de kosten en gevolgen van de asbestvondst in het theater. Vanwege de tijdelijke sluiting van het gehele theater vallen de exploitatiekosten aanmerkelijk hoger uit omdat organisaties en artiesten extra kosten bij het theater declareren. De definitieve rekening is nog niet opgemaakt.

De kosten van 120.000 euro voor de procedure, inclusief het hoger beroep, bij de Raad van de Arbitrage voor de Bouw (RvA), bestaan vooral uit externe juridische en overige advieskosten voor de gemeente. En moest Den Bosch aan de RvA de proceskosten (40.000 euro) betalen. „Met de uitspraak in hoger beroep is het inhoudelijke juridische traject ten einde en zullen er geen verdere juridische kosten meer zijn”, schrijft het college.

Bekijk ook de dossiers over de Bartenbrug en het Theater aan de Parade.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.