Volledig scherm
Kreijkamp in zijn bolwoning in Vlijmen in 2007. © Frank Trommelen

Bedenker bolwoning Dries Kreijkamp overleden

VLIJMEN - Nog altijd kan je ze kopen, de bolwoningen van kunstenaar Dries Kreijkamp. Dinsdagnacht overleed de bedenker op 77-jarige leeftijd in zijn woonplaats Vlijmen.

Tot het laatst van zijn leven bleef Kreijkamp met zijn bolwoningen bezig. In het Belgische Arendonk lagen nog de mallen van de woningen, maar er was niemand meer die ze wilden laten maken. Tot onbegrip van Kreijkamp die aan zijn ontwerp bleef sleutelen. Zo ontwikkelde hij ook drijvende bollen, maar ook die werden niet gebouwd.

Alleen de gemeente Den Bosch hapte toe. Met subsidiegelden voor experimenteel bouwen werden in de wijk Maaspoort in 1984 vijftig exemplaren gebouwd. Daarover waren veel klachten en ook Kreijkamp zelf was niet tevreden over het uiteindelijke resultaat. Dat was volgens hem teveel een compromis, zo moesten er ook schuurtjes worden bijgebouwd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Klok tikt door bij ONE Week Filmproject van Solos

    Klok tikt door bij ONE Week Filmpro­ject van Solos

    DEN BOSCH - Voor het vijfde jaar op rij hebben jonge film- en documentairemakers gestreden om het Paradepaardje, de felbegeerde award voor de winnaar van het ONE Week Filmproject van Solos. Hoewel er nog geen oordeel is geveld, lijken alle inzendingen een hoge kwaliteit te bevatten. Er is echter één probleem: twee van de vijf deelnemende teams hebben de deadline net niet gehaald. De organisatie is nog in beraad over eventueel te nemen maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.