Volledig scherm
Passanten winkels Churchilllaan Den Bosch © Roel van der Aa

Bedreigingen en intimidatie in Churchilllaan Den Bosch: 'We voelen ons niet veilig'

DEN BOSCH - Er schijnen al extra lampen, er ronkt een camera. Maar de overlast van hangjongeren gaat onverminderd door. ,,Die cafés hóren niet in een woonwijk."

Zwartgeblakerd is het naambordje bij zijn brievenbus. ,,Uitgedrukte sigarettenpeuken. Ik ben ook al eens met de dood bedreigd. 'Jij gaat eraan', zeiden ze." 

Hij woont in een van de bovenwoningen aan de winkelstrip in de Bossche Churchilllaan. Zijn naam in de krant? Doe maar niet. ,,Maar ze weten waarschijnlijk toch wel wie ik ben."

Turkse shishalounges

Boven- en overburen van het kleine winkelcentrum in de wijk De Kruiskamp ondervinden al jaren vrijwel dagelijks overlast. Tien tot twintig hangjongeren veroorzaken volgens hen de problemen. 

De Turks-Marokkaanse shishalounges Evergreen en Yakamoz zouden bovendien criminaliteit aantrekken. 'Brandstichting, vuurwerk, (poging tot) inbraak, vervuiling, dealen van drugs, vandalisme, geluidsoverlast, verkeersproblemen en intimidatie', somden de bewoners eerder dit jaar op in een brief aan de gemeente Den Bosch.

Nagefloten

,,Mijn buurvrouw wordt nagefloten, of er wordt gesist", zegt de anonieme bewoner. Hij wijst naar een vlek op de muur. ,,Afgelopen zomer hebben onbekenden eieren door mijn openstaande balkondeur gegooid." 

Een buurtgenoot luistert mee. ,,Op mijn balkon is ooit vuurwerk ontploft. Ik zat binnen televisie te kijken. Of ik bang ben? We voelen ons 's avonds zeker niet veilig op het parkeerterrein."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement