Volledig scherm
Het ontwerp voor het puthuis en Onze-Lieve-Vrouwehuisje in Den Bosch. © Weyts Architecten

Bedrijfsarrangementen en dvd moeten geld opleveren voor puthuis Den Bosch

DEN BOSCH - Met onder meer bedrijfsuitjes en een dvd over de bouw wil de Stichting 1522 proberen extra geld in te zamelen voor het puthuis en het Onze-Lieve-Vrouwehuisje in Den Bosch. Ook worden kleine en grote bedrijven aangeschreven, in de hoop dat ze alsnog willen bijdragen.

Bij het besluit tot bouwen van het puthuis op de Markt moest de gemeente een ton extra uittrekken, omdat het de Stichting 1522 niet was gelukt de helft van de bouwkosten van vier ton op te brengen. In plaats daarvan kwam de stichting tot de helft, bijna 100.000 euro. Sindsdien heeft de stichting 1522 de ‘inspanningsverplichting’ om alsnog in totaal tot 200.000 euro te komen.

Om aan die verplichting te voldoen komen er dus onder meer bedrijfsarrangementen. Ook komt er een briefkaartenactie, waarbij kaarten met visies, wensen en ideeën voor 50 jaar de put in gaan. Pas in 2065 worden deze wensen weer naar boven gehaald. Op alle zaterdagen in november zijn verder een aantal samenstellers van het boek over de bouwwerken bij het puthuis aanwezig. Ze geven antwoorden op vragen van het publiek en signeren en verkopen ter plekke het boek. Lees meer over het puthuis op bd.nl/puthuis

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.