Volledig scherm
Het IVN verzorgde informatieve excursies. Op de voorgrond: bezoekers konden door een kijker watervogels spotten. © Saskia Venneker

Beleef Het Kanaalpark: Genieten van natuur, smakelijke producten en gezelligheid

ROSMALEN - Ter ere van de eerste verjaardag van Het Kanaalpark in Rosmalen werd zondag een speciale dag gehouden. Het motto van Beleef het Kanaalpark was: Proef de Natuur, Ontdek het Park en Geniet met elkaar.

Door gidsen van het IVN werden excursies door het park begeleid. Zij konden veel vertellen over de flora en de fauna in het park. Ook hier blijkt de natuur zich voortdurend te ontwikkelen.Inmiddels zijn er in het park al bevers en vossen gesignaleerd en ook hebben de vissen hun weg door het park gevonden. De Rode Geuzen (runderen) vinden voldoende voedsel om van te leven en er is het afgelopen jaar één levend kalf geboren.

Op het erf van Stadsboerderij Eyghentijds was een markt met kraampjes waar bezoekers terecht konden voor informatie over de natuur of om biologische producten te proeven. Kinderen konden zelf vliegers maken en oplaten.

Klompenpad
Aan het begin van de middag werd het Klompenpad officieel geopend door wethouder Jos van Son. Dit semi-verharde pad van 300 meter is ook toegankelijk voor ouderen en mindervaliden en verbindt de boerderij met het Kanaalpark. Door de negen vrijwilligers van de stadsboerderij is tot zaterdagavond doorgewerkt om de laatste werkzaamheden op tijd af te ronden.