Volledig scherm
De kantine van EVVC ligt pal tegen de Vinkelsestraat, tussen Vinkel en Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

Bernheze draagt stukjes Vinkel over aan Den Bosch

VINKEL - Voor precies 12 euro draagt Bernheze ruim 3,5 hectare grond over aan Den Bosch. Dat hebben beide gemeentebesturen besloten. Het gaat om twaalf lapjes grond bij Vinkel. 

Ondanks twee herindelingen in dat gebied lag het eigendomsrecht van de percelen nog altijd bij Bernheze, als opvolger van de eind 1993 opgeheven gemeente Heesch. 

Dankzij de plaatsing van zonnepanelen op het dak van de Vinkelse voetbalkantine komt nu een einde aan dit boekhoudkundige onrecht. EVVC stapt dit seizoen over op LED-verlichting en zonnepanelen en heeft voor de plaatsing daarvan recht van opstal nodig. Secretaris Elrieke Broeksteeg: ,,Wij zitten op grond van de gemeente dus wij gingen naar Den Bosch. Daar zagen ze dat een stuk van de kantine nog op grond van Bernheze staat.''

Over het hoofd gezien

Ambtenaren sloegen aan het speuren en ontdekten nog elf andere Bernhezer perceeltjes op Bosch' grondgebied. Dat zijn stukjes weg en berm. 'Ze zijn destijds over het hoofd gezien bij de kadastrale en notariële verwerking', verwijzen de gemeenten naar de herindeling  van 1993/1994, waarbij Bernheze en het intussen weer opgeheven  Maasdonk ontstonden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.