Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater. © Marc Bolsius

Besluit azc Coudewater valt ‘niet lekker’ bij wethouder Logister

DEN BOSCH - Wethouder Eric Logister betwijfelt of staatssecretaris Dijkhoff de juiste keuze heeft gemaakt om het asielzoekerscentrum op landgoed Coudewater in Rosmalen uiteindelijk af te blazen.

En de staatssecretaris er voor de toekomst ook geen reservelocatie in ziet. „Het zit mij niet lekker. Het is de vraag of het werkelijk zo is dat de vluchtelingenstroom niet meer toe zal nemen. Ik heb ook letterlijk gevraagd: weet de staatssecretaris dit zeker?”

In een interview met het Brabants Dagblad zegt de wethouder zelf het antwoord ook niet te weten, maar wel ‘teleurgesteld te zijn’. De komst van een azc was na een hectisch jaar zo goed als geregeld, de eerste asielzoekers zouden begin 2017 al naar Rosmalen komen. „Natuurlijk denk je: zo, dat komt niet lekker aan. Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen die zich enorm ingezet hebben.”

Lees een interview met wethouder Eric Logister in het Brabants Dagblad van donderdag 20 oktober, editie Den Bosch en volg het laatste nieuws over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.