Volledig scherm
Een aantal bomen staat dicht bij woningen rond Durendael. © BD

Besluit bomenkap Van Zwietenpark wordt niet teruggedraaid

DEN BOSCH – Het besluit om dertig bomen te kappen in het Van Zwietenpark in de wijk Maaspoort is volgens verantwoordelijk wethouder Mike van der Geld ‘niet lichtzinnig genomen’. 

,,Er is overlegd met de bomenstichting, de wijkraad en de aanwonenden.’’ De wethouder is dan ook niet van plan om op zijn standpunt terug te komen: de bomenkap is uitgeteld tot een informatieavond later deze maand, maar gaat daarna door.

Volgens de wethouder zijn er nog bezwaren ingediend tegen de laatste kapvergunning. Die gaat over de kap van vier bomen. ,,Die bezwaren gaan we wegen en dan gaan we daar een beslissing op nemen.’’ De gemeenteraad voelde er dinsdagavond niets voor om op voorstel van Judith Hendrickx van De Bossche Groenen om met alle buurtbewoner in gesprek te gaan over de kap. Om zoveel mogelijk tot overeenstemming te komen. 

Geen steun

Geen enkele partij steunde Hendrickx daarin en een enkele partij stelde vraagtekens bij het mobiliseren van tegenstand in de Maaspoort door De Bossche Groenen. 

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch