Volledig scherm
© Thinkstock

Bestuur horecabranche fel tegen terrassen bij winkels in Den Bosch

DEN BOSCH - Winkeliers in de Bossche binnenstad een klein terras neer laten zetten. Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland, is er fel op tegen. "Een deel van onze achterban staat op z’n achterste poten. Daar komen wij voor op.”

Het Brabants Dagblad meldde dat wethouder Huub van Olden wil nagaan of het mogelijk is om winkeliers in het centrum een terras te gunnen. Hij komt daarmee tegemoet aan een verzoek van Judith Hendrickx (de Bossche Groenen). Volgens het raadslid hebben ondernemers deze mogelijkheid hard nodig ‘in deze moeilijke tijden’.

Volgens Kuenen hebben ook horeca-ondernemers in de binnenstad het moeilijk. "Van de helft staat vast dat ze geen gezonde bedrijfsvoering hebben. Uitbreiding van terrassen bij winkels zorgt voor extra druk." Helga Gerritzen, vice-voorzitter van de brancheorganisatie vreest 'wildgroei'. "Je moet voorkomen dat iemand een leegstaand pand volpropt met bijvoorbeeld kleding en voor wie drankverkoop juist de hoofdzaak is. Dat leidt niet tot het gewenste bruisende effect."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.