Volledig scherm
De betonnen voet waarop het Boschbeest komt te staan is al geplaatst. © Paul Roovers/BD

Betonnen voet voor Bosch Beest al geplaatst

DEN BOSCH - De grote betonnen voet waarop het negen meter hoge, stalen Bosch Beest moet worden geplaatst, is dinsdag neergezet op het Willemsplein in Den Bosch. Het Bosch Beest volgt op 11 december.

Onderaannemers Cornelis Verboom uit Wijk en Aalburg en Jeroen Verhoeven uit Waardhuizen hebben de betonnen platen afgelopen weken in de werkplaats gemaakt. Het zijn platen van 15 centimeter dik en 3,5 meter hoog en 5 meter breed. Ze staan opgesteld in een driehoek en worden aan de binnenzijde bijeengehouden voor stalen bouten. Op de bovenste plaat zijn ook een drietal bouten gemaakt waarop straks het Bosch Beest moet komen.

BoschBeest, hét kunstwerk dat door de inwoners van ’s-Hertogenbosch wordt gesmeed. Samen met de Bossche bevolking gaan wij een indrukwekkend stalen kunstwerk creëren. Hij zal ca. 9 meter hoog worden, en is geïnspireerd op het gedachtengoed van Jheronimus Bosch. Deze proefplaatsing (van de binnen constructie en de contouren van de Uil) was een belangrijke mijlpaal in dit project.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.