Volledig scherm
Er zijn nieuwe technieken gehanteerd voor de manier waarop het licht wordt gebruikt. © Marc Brink

Bewegende Maria en Jozef in nieuwe kerststal Sint-Jan

DEN BOSCH – De kerststal die elk jaar te bezichtigen is in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, zal dit jaar een route door de jungle en woestijn zijn. Het gebruik van de nieuwe techniek waarbij de hoofden van Jozef en Maria bewegen in de richting van het pasgeboren kindje Jezus, dat niet meer in de kribbe ligt, zorgt voor vernieuwing. Volgens de bouwers van de stal zal dit veel indruk maken op de kinderen tijdens de wandeling.

Tijdens de decembermaand brengen de vrijwilligers elk jaar een deel van de Sint-Janskathedraal in kerstsfeer. Er wordt een kerststal gebouwd in een bepaald thema. Dit jaar is er gekozen voor een route door de woestijn en jungle, langs de opgezette dieren waaronder een leeuw en tijger. Het is de bedoeling dat dit een levendiger gevoel oproept bij de bezoekers.

Donkere stal
Er zijn nieuwe technieken gehanteerd voor de manier waarop het licht wordt gebruikt. Er is voor een donkere stal gekozen waarbij de bepaalde elementen worden uitgelicht met behulp van spotjes. Volgens het advies van de Efteling zorgt dit ervoor dat de aandacht van de kinderen wordt getrokken.

De kerststal is van zaterdag 10 december tot en met 29 januari geopend. Voor afwijkende openingstijden zie de website.

Volledig scherm
Er zijn nieuwe technieken gehanteerd voor de manier waarop het licht wordt gebruikt. © Marc Brink

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.