Volledig scherm
© Heijmans

Bewoners Zonkade in Rosmalen willen plan waterwoningen terug

DEN HAAG/ROSMALEN - Bewoners van de Zonkade willen dat de gemeente Den Bosch het plan voor de bouw van 30 drijvende woningen in De Groote Wielen weer uit de kast haalt.

Dit bleek maandag bij de Raad van State in Den Haag, waar de twee buurtbewoners protesteren tegen het nieuwe bestemmingsplan De Groote Wielen. Dat regelt de bouw van 29 tweekappers en vrijstaande woningen die op de grond komen te staan. Er komen drie eilanden waarvan een met vrijstaande huizen.

Het plan voor de drijvende woningen werd afgeblazen omdat er nauwelijks belangstelling was. Het was midden in de bouwcrisis. Om die reden vindt de raadsman van de buurtbewoners dat de gemeente het opnieuw moet proberen nu de woningmarkt weer opkrabbelt.

Het stadsbestuur vindt dat de drijvende woningen geen haalbare kaart is gebleken. Het nieuwe plan wordt ontwikkeld op drie langwerpige eilanden op een momenteel drassig terrein. Op het derde eiland, eigendom van de gemeente, komen alleen vrijstaande woningen. Hier en daar kan een drijvende woning gebouwd worden maar dat hoeft niet, aldus de gemeente.

De Raad van State beslist binnen enkele weken of het bestemmingsplan overeind blijft.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.