Volledig scherm
De Parade © Marc Brink

Bewonersvereniging geeft goedkeuring voor Kwèkfestijn-tent in Den Bosch

DEN BOSCH - Het lijkt zeker dat de Oeteldonksche Club van de gemeente toestemming krijgt om op 12 november het Kwèkfestijn te houden in een tent op de Bossche Parade. De vereiste goedkeuring is verleend door Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb).

De gemeente wenste goedkeuring van de Blb omdat het maximum aantal ‘geluidsevenementen’ op de Parade al is gehaald. De toestemming is er. „We laten het met plezier doorgaan. Het hoort in de stad”, aldus Blb-voorzitter Henk Schuurs. De gemeente zegt het voortvarend op te pakken.

Tent
Vanwege de vondst van asbest kan het liedjesfestival niet terecht in de Pleinzaal van het Theater aan de Parade. Omdat de grote zaal te klein is wordt uitgeweken naar een tent waarin zo’n 3.000 mensen terecht kunnen. Het gaat om een tent van 25 bij 45 meter met een podium van 14 bij 5 meter.

Volgens Esther van Bilsen, manager van het Theater aan de Parade, kost de tent 17.000 euro maar pakt het duurder uit dan gewoonlijk. Het Theater aan de Parade en de Oeteldonksche Club nemen de kosten voor hun rekening.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.