Volledig scherm
Bart van Beekveld. © Chris Korsten

Bezoekers café OokZo! worden in hun waarde gelaten

DEN BOSCH – COC Noordoost Brabant verzorgt elke tweede zaterdag van de maand een soosmiddag voor LHTB-ers met een beperking onder de naam café OokZo! Zoals gebruikelijk vond deze activiteit plaats in gaycafé De Kabberdoes in de Sint-Josephstraat. Echter waarschijnlijk was het tevens de laatste keer, aangezien de eigenaren Jelmer Mulders en Jeffrey Verwey hebben aangekondigd te stoppen met hun kroeg.

Terwijl hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek uit de speakers ontsnapt, zit vaste soosbezoeker Richel Brunken samen met zijn partner Henk Louters aan de bar te genieten van de sfeer die er heerst. ,,Heerlijk, ik voel me helemaal op m'n gemak. Komt omdat iedereen mij hier accepteert. Dat zie je bijna nergens. Nou ja, dat laatste bedoel ik niet letterlijk, ik ben namelijk blind. Vanwege de hoge acceptatiegraad is het niet vreemd dat ik al zo'n zeven jaar naar deze soos ga. Tot voor kort woonde ik in Doorn, tegenwoordig in Arnhem. Dat ik telkens een heel end moet reizen, vind ik niet erg. Je moet er iets voor over hebben, toch?", aldus Brunken.

Naast hem zit Danny van de Broek, vrijwilliger van het COC in Amsterdam. ,,Een van mijn taken is dat ik de gasten begeleid vanaf en naar het station. Voor sommigen wordt daardoor de laatste drempel weggenomen", licht Van de Broek toe.

Ditmaal zijn ook enkele cliënten die in behandeling zijn bij Reinier van Arkel van de partij. Een van hen is Bart van Beekveld. ,,Ik ben bi. Normaal gesproken ondervind ik op veel plaatsen problemen met mijn seksuele geaardheid, maar niet bij deze soos. De volgende keer dat café OokZo! doorgang vindt, zal gaycafé Janika aan de Zuid-Willemsvaart het decor vormen.

Volledig scherm
Christel Zwart uit Oosterhout en begeleider Danny van de Broek. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.