Volledig scherm
De Verkadefabriek in Den Bosch. © Chris Korsten

Bezuinigingen Den Bosch: Verkadefabriek rond de 4 ton

DEN BOSCH - De discussie over de cultuurbezuinigingen voor volgend jaar spitst zich vooral op de 400.000 euro die de Verkadefabriek vanaf 2016 per jaar minder zal krijgen. Het college van B en W lijkt er inmiddels wel uit dat de stadsbibliotheek en de Muzerije, buren aan de Hinthamerstraat, moeten fuseren.

De bezuinigingen staan in de discussienota Ombuigen van het Bureau Concern Financiën die in het bezit is van het Brabants Dagblad.

Op de begroting voor 2016 moet 10,5 miljoen euro structureel aan bezuinigingen gevonden worden. Daarvan wordt 8,5 miljoen euro bezuinigd op subsidies, waarin alle beleidsterreinen een aandeel hebben.

Kleine en grote bezuinigingen
Andere bezuinigingen die ter discussie staan zijn onder meer het sluiten van de gemeentelijke dependance in Rosmalen (Engelen en Empel gaan dicht), de maatschappelijke opvang en inrichtingskosten vluchtelingen.

Kleine(re) en grote(re) bezuinigingen in de ogen van het college zijn onder meer: subsidie stedenbanden (38 mille), wijknetwerken (196.000), straatcoaches (95.000), openbare verlichting (150.000), arrangementen binnen Kindcentra (174.000) en onderwijshuisvesting (500.000).