Volledig scherm
© BD

Bezwaren tegen meer verkeer op kasseien Bruggensestraat in Rosmalen

ROSMALEN - Een groep bewoners van de Bruggensestraat in Rosmalen begrijpt niet dat de toegangsweg naar de nieuwbouw van een veertiental woningen in een pleinvorm aan de Zomerdijk via hun krap bemeten straat moet. De bewoners maken bezwaar tegen het plan op het leegkomend terrein van bouwmarkt Stiho Van Hoof.

Een deel van het terrein aan de Zomerdijk wordt begrensd door een verhard deel van de Bruggensestraat die twee meter breed is en in het midden een karakteristieke strook met kinderkopjes heeft. Dat deel van de Bruggensestraat is ook weer de grens van een woonwijk.

Omwonenden Oscar de Vries en Wim Hermens is hun straat niet geschikt om als toegangsweg te dienen. „De straat is te smal, bij meer verkeer zorgen de kinderkopjes voor geluidsoverlast en de onveiligheid in de wijk wordt voor het vele fietsverkeer groter.”

  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.