Volledig scherm
Een Oktoberfest dat werd gehouden in de Ketting in Boxtel.

Bezwaren tegen Oktoberfest op de Bossche Parade

DEN BOSCH - Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) heeft de gemeente tevergeefs een verbod gevraagd om het Oktoberfest op de Bossche Parade te verbieden. De Blb vreest overlast van het evenement dat op 12 en 13 wordt gehouden. Er zijn ook bezwaren tegen het 'commerciële karakter' van het evenement.

Zoals het Brabants Dagblad eerder meldde laat organisator Martijn Verbeek (ook organisator van het culinaire evenement Gezellige Zaken) een tent neerzetten voor voor maximaal 2.000 bezoekers. Overdag is het feest gratis toegankelijk. 's Avonds geldt een tarief vanaf 10 tot 15 euro per persoon.

Volgens de gemeente blijkt uit overleg met de organisator dat kaartverkoop nodig is om te grote drukte (overcrowding) te voorkomen en een gedeelte. Met de opbrengst wordt een deel van de kosten afgedekt. Vanwege de gevreesde problemen heeft de gemeente 'voorwaarden gesteld aan de organisator waarop gehandhaafd wordt'.

Boschtoberfest 

De Blb zegt het zeer te waarderen dat de organisator eind vorig jaar met de Blb heeft gesproken over de opzet. In een volgend gesprek met de organisator uitten twee verenigingsleden 'die in de directe omgeving' wonen van de Parade kritiek. Vervolgens adviseerde de Blb de gemeente dringend geen vergunning te verlenen  wegens 'overbelasting' van de binnenstad.

Volgens de gemeente past het Oktoberfest binnen het maximum aantal toegestane 'geluidsevenementen' dat op de zogenaamde Evenementenkalender wordt geplaatst.

Nicole Vermolen, mede-organisator van Winterland Den Bosch op de Parade,  vroeg de gemeente toestemming om in dezelfde maand een Boschtoberfest te houden. Maar net als in 2016 en vorig jaar trekt zij daarmee bij de gemeente aan het kortste eind.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement