Volledig scherm
In de Engelenburcht konden verschillende speciaalbieren worden geproefd. © Bart Coolen

'Biervrienden' verzorgen proeverij in Engelen: 'Beste bier verrast qua smaak'

ENGELEN – De geur van verse mout en hop kwam zondagmiddag in de Engelenbucht tegemoet. Op uitnodiging van biervrienden Johan Kouwenberg (56), John Verhoof (51) en Rob van den Dungen (50) brachten tien regionale brouwers hun beste speciale bieren aan de man.

Sinds 2005 proeven de drie vrienden bij wijze van hobby speciaalbieren. Op een bierviltje houden ze een puntentelling bij. Inmiddels hebben de vrienden al 740 verschillende bieren beoordeeld. ,,De beste bieren verrassen je qua smaak. Dan denk je eerst dat het een licht en zoet biertje is, maar blijkt de afdronk bitter en kruidig”, zegt John Verhoof. ,,Bij bierproeven gaat het niet om de hoeveelheid, maar om de smaak en de kwaliteit van de bieren. We kijken ook naar de kleur en de schuimkraag van het bier”, vult John Kauwenberg aan.

Op de website van de biervrienden en via sociale media worden de resultaten gedeeld.

Lees maandag 26 september een verslag over de bierproeverij in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch en omgeving.

  1. Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'geitenwollensokken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Tweede smartshop in Den Bosch wil minder 'gei­ten­wol­len­sok­ken, ouderwets, jaren 80' zijn

    Do 18 jan. Voorlopig is het nog rustig, zo geeft de verkoper wel toe. Maar de opbouw duurde al met al ook wat langer dan gepland, en dus is er nog geen reclame gemaakt. Maar uiteindelijk is de zaak nu open en af en heeft Den Bosch een tweede smartshop. Die nieuwe shop, in het pand van voormalige loungecafé Amisos, lijkt echter niet op die andere shop in het centrum, Magic Moments in de Orthenstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.