Volledig scherm
Het voormalige Koningstheater in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Bij Katrien in Den Bosch snapt niets van voorkeur aan bouwvakkers theater

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch blijft er bij dat ontmoetingsplaats Bij Katrien in het voormalig Koningstheater aan de Triniteitstraat plaats moet maken voor de aannemer van het Theater aan de Parade. En daar begrijpen ze bij Bij Katrien niets van.

„Wij zijn ervan geschrokken. Het theater heeft zelf heeft de ruimte niet nodig. En de gemeente heeft altijd de mond vol over burgerparticipatie. Stelt ons zelf als geslaagd voorbeeld”, reageert Caroline Belle, zakelijk leider ad interim.

Succes
Bij Katrien is in korte tijd na de verhuizing vanuit het Mariapaviljoen een succes aan de Triniteitstraat. In het zelf opgeknapte voormalige theater zijn tal van activiteiten en ontmoetingen voor mensen uit (vooral) de binnenstad.

Volgens Belle is Bij Katrien er in geslaagd veel activiteiten en verenigingen onder een dak te krijgen. „De locatie is daarbij essentieel. Het COC, Moyses Bosch en de Blb zitten hier en er zijn tal van activiteiten om eenzaamheid te bestrijden.” Belle: „Het kan toch niet zo zijn dat het huisvesten van bouwvakkers de voorkeur heeft? De gemeente gaat compleet voorbij aan wat er bij Bij Katrien gebeurt.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.