Volledig scherm
Barbara Geurtsen praat omwonenden bij over de plannen van Bij Katrien met het Koningstheater © Pim Dekkers

Bij Katrien met enthousiasme ontvangen in Den Bosch

DEN BOSCH - Burgerinitiatief Bij Katrien is woensdagavond met enthousiasme ontvangen in het oude Koningstheater in Den Bosch.

Zo'n vijftig belangstellenden kwamen af op een informatie-bijeenkomt waarin de initiatiefnemers buurtbewoners wilde bijpraten over de plannen. Het gros toonde zich gelijk bereid om vanaf dit najaar mee te doen met het initiatief dat erop gericht is om mensen van allerlei pluimage met elkaar te verbinden in de Bossche binnenstad. Voorstellen over het geven van zangles of theaterworkshops werden al snel geopperd in de voormalige theaterzaal. Een applaus volgde toen Barbara Geurtsen, een van de initiatiefnemers, de zaal vroeg of ze 'ook zo'n zin hadden om mee te doen'. Enkele omwonenden maakten hun zorgen kenbaar over mogelijke overlast.

De afgelopen twee jaar draaide Bij Katrien al een beperkt programma in het Mariapaviljoen. Dit najaar verhuist Bij Katrien naar het voormalige Koningstheater. De verwachte openingsdatum ligt ergens in oktober.

  1. Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    DEN BOSCH - Op de dag dat allerlei afspraken zijn gemaakt om de Rosmalenaar (25) af te helpen van zijn drank- en drugsverslaving gaat het helemaal mis. De man heeft 'effe wat geld nodig'. Hij pakt thuis een keukenmes en rijdt met zijn snorfiets naar een Jumbo-filiaal in Sint-Michielsgestel. Daar pleegt hij een gewapende overval. Maandag stond hij terecht tijdens een rechtszitting waarbij de door hem bedreigde caissière aanwezig was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.