Volledig scherm
© Thinkstock

Bionisch onderwijs aan HAS in Den Bosch

DEN BOSCH - Studenten met een voorliefde voor natuur én techniek kunnen hun hart ophalen aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Daar staat sinds dit schooljaar 2015/2016 het vak 'biomimicry', ofwel bionica op het lesrooster.

Bionica is een 'praktische innovatiemethode die biologische oplossingen gebruikt als een bron van onconventionele ideeën voor duurzame (doorbraak)innovaties', aldus de HAS. Biomimicry is een gedeeld lectoraat van HAS Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Stoas Hogeschool en Hogeschool Inholland.

Het vak biomimicry richt zich op verbinding tussen hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven. "Ook stimuleert het lectoraat de uitwisseling en samenwerking tussen de groene sector en domeinen als design, technologie, social sciences en biobased economy."

De lector die op de HAS leiding dit nieuwe vak aanstuurt is Ylva Poelman. Zij is natuur- en sterrenkundige en gespecialiseerd in de gebieden bionica, innovatie en people management. Ze is initiator van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement