Volledig scherm
Bisschop de Korte (links) geeft de fietsen de zege © Peter de Bruijn

Bisschop zegent in Den Bosch 150 fietsen voor vluchtelingen

DEN BOSCH – Bisschop Gerard de Korte heeft zaterdagmiddag in de Sint-Jan in Den Bosch een kleine honderd fietsen gezegend. De tweedehands fietsen werden zaterdag ingezameld bij de ingang van de kathedraal. De rijwielen zijn voor de vluchtelingen die in het tijdelijke opvangcentrum in Rosmalen verblijven.

,,Het gaat niet om de zegen voor de fiets als object”, aldus bisschop de Korte. ,,Degene die straks op de fiets gaat zitten, krijgt de zegen, die wensen wij vrede en alle goeds. U gaat niet alleen. God is bij u. Deze inzamelactie is een mooi voorbeeld van hoe Nederlanders en vluchtelingen met elkaar verbonden kunnen zijn.”

'De meeste zien er goed uit'
Volgens bestuursvoorzitter Piet Kuijper van MIVA (Missie Verkeersmiddelen Actie) in Den Bosch zijn er zaterdag ongeveer 150 fietsen ingezameld. ,,We hebben ook nog tientallen toezeggingen gekregen”, aldus Kuijper. Het streven was om 250 fietsen in te zamelen. ,,We wisten niet hoe deze actie zou aanslaan bij de mensen”, aldus Kuijper. ,,Voor sommige mensen blijft de vluchtelingenproblematiek een emotioneel vraagstuk. We zijn blij met alle fietsen. De meeste fietsen zien er nog goed uit.”

Lees maandag meer over de fietseninzameling voor vluchtelingen in het Brabants Dagblad, editie ’s-Hertogenbosch

Volledig scherm
Ook Charlotte Daalderop uit Den Bosch leverde een stalen ros in © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Anneloes Keijsper en haar dochter Marit uit Rosmalen brachten drie fietsen © Peter de Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.