Volledig scherm
Sjef van Rooij © Maikel Samuels

Blinde Bosschenaar Sjef van Rooij brengt cd uit

DEN BOSCH - Als blinde een connectie maken met het beeldende leven. Dat is wat Sjef van Rooij wil bereiken met zijn muziek.

Vrijdagavond wordt in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch de vierde cd gepresenteerd in de reeks Blinde beelden/Blind images. Aanvang 20 uur, entree gratis.

Van Rooij heeft voor deze cd op zijn keyboard acht instrumentale nummers gecomponeerd. "Het ging vanzelf. Als ik achter mijn keyboard ging zitten, kreeg ik ontzettend veel inspiratie." Bij de zit een boekje met gedichten van Hans Lakwijk en foto's van Marc Bolsius. Beide kregen alle vrijheid van Van Rooij:”Ik heb gevraagd of zij het gevoel dat ik bij deze muziek heb visueel konden maken. Beelden zijn onderdeel van het leven en dat kan ik niet meegeven.”

Vrijdagavond wordt in het JBAC ook een documentaire vertoond over het leven van de blinde musicus Sjef van Rooij.

Maandag is in het Brabants Dagblad (edities Den Bosch, Meierij, Bommelerwaard en de Langstraat) een interview te lezen met Hans Lakwijk.

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.