Volledig scherm
Sjef van Rooij © Maikel Samuels

Blinde Bosschenaar Sjef van Rooij brengt cd uit

DEN BOSCH - Als blinde een connectie maken met het beeldende leven. Dat is wat Sjef van Rooij wil bereiken met zijn muziek.

Vrijdagavond wordt in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch de vierde cd gepresenteerd in de reeks Blinde beelden/Blind images. Aanvang 20 uur, entree gratis.

Van Rooij heeft voor deze cd op zijn keyboard acht instrumentale nummers gecomponeerd. "Het ging vanzelf. Als ik achter mijn keyboard ging zitten, kreeg ik ontzettend veel inspiratie." Bij de zit een boekje met gedichten van Hans Lakwijk en foto's van Marc Bolsius. Beide kregen alle vrijheid van Van Rooij:”Ik heb gevraagd of zij het gevoel dat ik bij deze muziek heb visueel konden maken. Beelden zijn onderdeel van het leven en dat kan ik niet meegeven.”

Vrijdagavond wordt in het JBAC ook een documentaire vertoond over het leven van de blinde musicus Sjef van Rooij.

Maandag is in het Brabants Dagblad (edities Den Bosch, Meierij, Bommelerwaard en de Langstraat) een interview te lezen met Hans Lakwijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.