Volledig scherm
Theater aan de Parade in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Bosch Belang wil stoppen met plan theater aan de Parade

DEN BOSCH - Bosch Belang stelt in de gemeenteraadsvergadering van Den Bosch van vanavond (donderdag 16 oktober) voor om te stoppen met de plannen voor een nieuw Theater aan de Parade.  Het debat is live te volgen via de website van het Brabants Dagblad. 

Oppositiepartij Bosch Belang komt met dit voorstel naar aanleiding van de stemwijzer van de gemeente Den Bosch. Daarin is slechts één partij het eens met de stelling 'Er moet een nieuw theater aan de Parade komen': de PvdA. Alle tien andere partijen stemmen 'oneens' op die stelling.

Volgens Bosch Belang geeft dat alle aanleiding om nu te besluiten om besluitvorming voor een nieuw theater over te laten aan de nieuwe gemeenteraad die na de verkiezingen van woensdag 19 november aantreedt. En vanaf nu geen cent meer te steken voor ontwerpen en voorbereidingen voor een nieuw theater aan de Parade. Via een 'motie vreemd' komt Bosch Belang daarom met het voorstel om te stoppen met de plannen.

De extra raadsvergadering van 16 oktober is live te volgen via tweets en berichten op de website bd.nl/den bosch en via tweets van Jos van de Ven (@josvdven)​ en Robèrt van Lith (@BDRobertVanLith).

Meer over de verkiezingen is te vinden op bd.nl/gr2014

Volledig scherm
Een ruw schetsplan voor een nieuw theater aan de Parade met op de achtergond de Sint-Jan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.