Volledig scherm
De organisatie schat dat er donderdagavond tijdens de eerste voorstelling van de Bosch Parade circa 6000 mensen langs de kant stonden. © Chris Korsten

Bosch Parade: 18 varende kunstwerken over de Dommel in Den Bosch

DEN BOSCH - De eerste voorstelling van de 6e editie van de Bosch Parade in Den Bosch is zonder noemenswaardige problemen verlopen. In totaal zijn er dit jaar op de Dommel 18 varende kunstwerken, die allen een link hebben met Jheronimus Bosch, te bewonderen.

Eerder deze week besloot de organisatie de oorspronkelijk route in te korten vanwege de relatief lage watertemperatuur en het serieuze gevaar van een 'opspelende' wind. Twee onoverkomelijke hindernissen voor een aantal projecten, met als gevolg dat het eindpunt is verlegd naar de kop van de haven van watersportvereniging De Waterpoort.

De eerste act was 'grrAANDELEN', een project van De WIJ-familie. De act ENTER CTRL vormde een toepasselijke afsluiting. “De kwaliteit van deze editie is hoogstaand. Ja, dit is pure poëzie op het water. Dat is niet alleen mijn persoonlijke mening, maar ook die van de leden van een klankbordgroep", reageerde coördinator Marc Eysink Smeets.

Herhaling
De Bosch Parade is nog te zien op zaterdag (vanaf 17.00 uur) en zondag (vanaf 15.00 uur). De organisatie, die onder de vlag van stichting Jheronimus Bosch opereert, rekent evenals in voorafgaande jaren op vele duizenden toeschouwers. Vorig jaar kwamen 25.000 toeschouwers, verdeeld over 3 dagen, naar de Bosch Parade kijken.

Volledig scherm
‘De zeven hoofdzonden, je kent ze’ is een gezamenlijk project van Ed Santman, Jos Zandvliet en Mirthe Wacki (Bosch Parade 2015). © Chris Korsten
Volledig scherm
Opstaporkest Koninklijke Harmonie Heineken Fanfare.
Volledig scherm
Zandland van Yasser Ballemans. © Chris Korsten
Volledig scherm
Singing Dead Dreams, van Ralph Zabel, Adine Otten en Hiu Jen Lai. © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.