Volledig scherm
Viroen Soebedar. © Paul Roovers/BD

Bosch Platform jonge mantelzorgers feestelijk van start gegaan

DEN BOSCH - In RUW, het discussiepodium in de voormalige kapel van het GZG is maandagavond op feestelijke wijze Vanzelfsprekend!? van start gegaan, het Bossche platform voor jonge mantelzorgers.

Met muziek, optredens van mantelzorgers zelf en wat sprekers gaven de initiatiefnemers inhoud aan de officiële start, nadat het platform de afgelopen maanden heeft kunnen proefdraaien.

Stadskunstenaar Lucas de Man, die de avond presenteerde, moest bekennen dat hij de term jonge mantelzorgers ook niet kende. Maar toen hem duidelijk was wat het inhield, bleek hij er zelf ook een geweest te zijn. ,, Ik heb zelf een gehandicapt broertje gehad voor wie ik en andere familieleden acht jaar lang hebben moeten zorgen. Ik dacht dat ik vooral broer was maar nu weet ik dat ook ik jonge mantelzorger was."

Blog
Viroen Soebedar uit Amsterdam was speciale gast; hij blogt op Facebook al jaren over zijn ervaringen als mantelzorger voor zijn moeder. Vanuit Den Haag verhuisde het gezin speciaal naar Amsterdam omdat daar ook andere familieleden woonden die als mantelzorger kunnen bijspringen. Viroen benadrukte het belang van initiatieven als Vanzelfsprekend!? zodat jongen mantelzorgers mogelijkheden krijgen om erover te praten, omdat er toch vaak een taboe op rust.

Wethouder Paul Kagie zei dat de gemeente graag initiatieven als deze ondersteunt, omdat ze ontstaan en groeiend bij en door de doelgroep zelf.

Vanzelfsprekend!? wil volgend jaar onder meer een week voor de Jonge Mantelzorger organiseren en langs middelbare scholen en jongerencentra touren.

Volledig scherm
Lucas de Man interviewt wethouder Paul Kagie (rechts). © Paul Roovers/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.