Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Bossche beroepscrimineel moet de cel in én mag zijn Eindhovense maat niet meer zien

DEN BOSCH - Bosschenaar Piet V. (47) krijgt vier maanden celstraf voor een inbraakpoging en zijn gevaarlijk rijgedrag bij de daaropvolgende achtervolging. Hij moet ook bijna een jaar aan openstaande straf uitzitten. Ook mag hij zijn Eindhovense maat Igor de L. niet meer zien. Die kreeg tachtig dagen cel. 

Het OM vroeg met name een contactverbod omdat het altijd mis gaat als de beroepscriminelen samen optrekken. Van de vier maanden cel voor V.  is er een voorwaardelijk waardoor reclassering een allerlaatste poging kan doen hem op het rechte pad te krijgen. Bij Igor de L. (43) heeft de reclassering de hoop opgegeven. 

Piet V. had tijdens de rechtszaak een laconieke kijk op de feiten. Hij was 'wat aan het klussen in zijn tuin' toen Igor langskwam en hulp vroeg. Een rolluik van een bedrijf van een vriend zat vast dus die hebben ze met een krik opengekregen en daarna ging Piet 'weer naar huis'.

Woeste rit

De rechter wist dat de twee met een woeste rit probeerde gewaarschuwde politie van zich af te schudden. Dat ging over stoepen en middenbermen, de auto ramde andere wagens, een schutting en een schuur, hij reed in op de politie en kwam met twee lekke banden pas tot stilstand.

De twee zijn meer dan bekend bij de politie. Igor de L. was hoofdverdachte van de aanslag op het Waalrese gemeentehuis en kreeg zes jaar cel voor bedrijfsinbraken uitlopend in een gewapende juwelenroof. Piet V. heeft een strafblad van negentien  pagina's dat veel lijkt op dat van Igor. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement