Volledig scherm
In winkelcentrum De Rompert kondigt het Chinees restaurant al aan dat de zaak op 4 december eerder sluit dan gewoonlijk. © Paul Roovers/BD

Bossche bewoners niet blij met 'heerlijk avondje' in de duisternis

DEN BOSCH - De veelal oudere bewoners van Rompert Hoek kijken toch met enige vrees naar 4 december, als Enexis om 21.00 uur de stroom afsluit. Tot 08.00 uur de volgende dag is er geen stroom op 165 adressen. Liften die het niet doen, deurbellen, er is nogal wat in en rond huis dat op stroom gaat, blikt een bewoner vooruit. Daar sta je nooit bij stil behalve als er geen stroom is.

„Ze hadden geen slechtere dag kunnen pakken. Het kost mij een flinke omzet”, zegt Mart Durieux, eigenaar van cafetaria De Rompert. Hij is ook voorzitter van de winkeliersvereniging. „Op pakjesavond is het altijd lekker druk bij mij. Ik ben gewoonlijk tot elf uur ‘s avonds geopend. Nu moet ik al om half negen dicht om schoon te maken en op tijd dicht te zijn als de stroom eraf gaat.”

Durieux heeft Enexis gevraagd om op een andere dag de stroom af te sluiten. „Dan krijg je te horen dat deze datum nu eenmaal is gekozen en daarmee is de kous af.”

Woordvoerder Loek de Lange van Enexis reageert op de reacties van buurtbewoners: ,,Er zijn altijd klanten die niet zonder stroom kunnen, en er dus last van hebben. Meestal als we de reden uitleggen waarom we dit doen, dan begrijpen ze het. Ze zijn het er natuurlijk niet allemaal mee eens."

  1. Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    DEN BOSCH - Op de dag dat allerlei afspraken zijn gemaakt om de Rosmalenaar (25) af te helpen van zijn drank- en drugsverslaving gaat het helemaal mis. De man heeft 'effe wat geld nodig'. Hij pakt thuis een keukenmes en rijdt met zijn snorfiets naar een Jumbo-filiaal in Sint-Michielsgestel. Daar pleegt hij een gewapende overval. Maandag stond hij terecht tijdens een rechtszitting waarbij de door hem bedreigde caissière aanwezig was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.