Volledig scherm
PREMIUM
Bisschop De Korte ging maandag in gesprek met deelnemers aan een dialoogbijeenkomst rond geloof en seksuele diversiteit in de Grote Kerk van de Protestantse gemeente in Den Bosch. © Ramon Mangold

Bossche bisschop neemt afstand van kardinaal: 'Paus doet de leer van de kerk geen geweld aan'

DEN BOSCH - Zonder kardinaal Eijk bij naam te noemen heeft de Bossche bisschop Gerard de Korte alsnog afstand van hem genomen. 'Sommige gelovigen, ook hoge geestelijken, menen dat de paus ruimte laat voor verwarring. Maar is het niet beter te spreken over een pauselijke bereidheid tot blijvende dialoog?', schrijft De Korte in zijn vaste column voor het Nederlands Dagblad.

Eind vorige week liet De Korte via zijn woordvoerder het Brabants Dagblad nog weten in de media niet te willen reageren op een opiniestuk van kardinaal Eijk. Die sprak daarin op onomwonden wijze uit dat de paus de leer van de kerk in gevaar brengt.  Franciscus zou dat doen door het zegenen van homoseksuele relaties toe te staan en het ook te billijken dat protestanten de communie ontvangen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.