Volledig scherm
Een moestuin plannen in je buurt op de computer. © copyright Marc Bolsius

Bossche buurt mag meebouwen aan wijk met computergame

DEN BOSCH - Een moestuin voor de buurt, een stel plantenbakken of zelfs een heel voedselbos. Met  een druk op de knop kunnen bewoners van De Slagen en De Rompert in Den Bosch straks hun buurt verfraaien, al is dat vooralsnog vooral virtueel. 

Welke voorzieningen ontbreken in je wijk? Hoe moet de openbare ruimte er uit  zien? Via de computergame Bouw je Buurt kunnen buurtbewoners hun wijk vormgeven. En als het ontwerp heel goed is, maakt het kans om ook daadwerkelijk gerealiseerd te worden. 

Het spel wordt op zaterdag 23 juni in Brasserie Le Mirage gelanceerd. Buurtgenoten kunnen er virtueel door makkelijke symbolen in de buurt voorzieningen toevoegen of weghalen. Zelfs vanuit huis kunnen ze in hun eigen tijd meespelen en meedenken over de buurt via de site www.bouw-je-buurt.nl . 

Senioren 

Initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer van Rezone hopen dat ook scholen, buurtinitiatieven en senioren mee gaan bouwen aan de buurt. . ,,De kracht van dit spel is juist dat iedereen, van jong tot oud, op een creatieve manier kan meedenken”, aldus Tessa en Rolf. 

Op vrijdag 6 juli worden de resultaten van de Bouw je Buurt Game gepresenteerd in Noorderlicht en wordt het winnende ontwerp bekend gemaakt. 

 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.