Actievoerders naast het grindpad, want er op kunnen ze niet.
Volledig scherm
Actievoerders naast het grindpad, want er op kunnen ze niet. © Gehandicaptenplatform

Bossche gehandicapten protesteren tegen grindpad: Bezint eer ge begrint!

DEN BOSCH - Leden van het Gehandicaptenplatform 's-Hertogenbosch hebben zondag actie gevoerd bij het grindpad langs de Oosterplasweg. Dat is onlangs aangelegd als passage naar de hockeyclub. Dat pad is voor voetgangers zonder beperking al vaak een crime, laat  staan voor rolstoelers, vindt het  platform.

Het platform kreeg steun van de lokale SP. De SP heeft zich  in de gemeenteraad sterk gemaakt voor optimale toegankelijkheid van Bossche parken en natuurgebieden.  De aanleg van een grindpad tussen parkeerplaats en hockeyclub getuigt daar niet echt van, vinden platform en SP.  

Het was de bedoeling dat voorbijgangers zelf konden ervaren hoe het is om je met een rolstoel of rollator over grind voort te moeten bewegen. Maar de meeste passanten kwamen met de auto en die stopten er natuurlijk niet voor. 

Volgens Roos Kapteijns van het platform was zondag 27 mei bewust gekozen als actiemiddag. Het was namelijk de landelijke Parkendag. Daaraan doet Den Bosch niet mee.  ,,Dit pad is aangelegd met kiezels, waardoor het ontoegankelijk is voor mensen met  een rolstoel of rollator. En wie een visuele beperking heeft  heeft ook nauwelijks grip op deze looproute. " En de naastgelegen weg is ook geen alternatief want daar  rijden er te veel auto's. Geen gelukkige ingreep dus, vindt het platform: Bezint eer ge begrint!

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement