Volledig scherm
Met palen en piramides waren delen van het centrum in Den Bosch afgesloten. © Marc Brink/BD

Bossche Groenen: afschaffen verkeerspiramides leidt tot overlast

DEN BOSCH - Het afschaffen van de verkeerspiramide in de Bossche Vughterstraat leidt volgens Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) tot overlast en onveilige situaties. ''Jongeren met een petje op het hoofd vinden het vooral leuk om ‘s avonds en ‘s nachts met hun Golfje een rondje over de Markt te rijden", aldus Hendrickx.

Sinds 1 januari wordt de binnenstad niet meer afgesloten met piramides. Met het opheffen van de blokkades wil het college een ton bezuinigen. Twee extra aan te stellen toezichthouders zouden moeten controleren of de automobilisten zich aan het rijverbod houden. Als na drie maanden blijkt dat het experiment verkeerd uitpakt dan zouden de piramides weer gebruikt worden.

Afschaffen
Hendrickx is tegen het afschaffen van de obstakels. Volgens haar ‘ontbreekt het aan controlemiddelen’. Zij heeft het college van B en W schriftelijke vragen gesteld over deze ontwikkeling.

Blokkades
Henk Schuurs, voorzitter van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb), uitte in november vorig jaar in het Brabants Dagblad kritiek op het (tijdelijk) afschaffen van de blokkades. Hij verwachtte dat het afschaffen van de blokkades ten koste zou gaan van de veiligheid.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.