Volledig scherm

Bossche initiatieven krijgen geldbedrag voor inzet betere wereld

DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch beloont zes initiatieven die zich inzetten voor een betere wereld met een geldbedrag. Tijdens een bijeenkomst donderdag presenteren de zes Bossche initiatiefnemers wat ze gaan doen met hun bijdrage.

De gemeente stelt het geld beschikbaar voor lokale initiatieven die bijdragen aan: een einde aan extreme armoede, alle kinderen naar de basisschool, stimuleren van een duurzaam leefmilieu en eerlijke handel, schuldverlichting en hulp.

De aanvragen zijn beoordeeld door vier betrokken inwoners, die lid zijn van het comité Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zij adviseerden de Bossche initiatieven financieel te ondersteunen. Zo krijgt Haren school 4.500 euro voor het oprichten van een kleuterschool in Brosteni in Roemenië, Anak Terlantar krijgt 2.000 euro om de kosten van plastische chirurgie te bekostigen van kinderen die lijden aan de olifantsziekte, Fondwa krijgt 5.000 euro om de computers van een school op Haïti van stroom worden voorzien door zonnepanelen, NavJeevan krijgt 5.500 euro voor de school in Nagpur (India), Kansarmen SriLanka krijgt 4.500 euro waarmee water en sanitaire voorzieningen van de Pannala school in Walapana verbeterd worden en St Nnina Olugero (Oeganda) krijgt 5.500 euro voor het chicken and seeds project, waardoor 25 families ondersteund worden om hun inkomen te vergroten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.