Volledig scherm
Drukte in de Korte Putstraat tijdens carnaval in 2016. © Peter de Bruijn

Bossche Korte Putstraat kan 'op slot' tijdens carnaval

Brabants DagbladDEN BOSCH - De gemeente is bezorgd over de verwachte drukte tijdens carnaval in de Bossche binnenstad. Wie op stap wil in de Korte Putstraat moet er rekening mee houden dat de straat af en toe 'op slot' gaat. Er komt een speciale commandopost met monitors.

Een kleine dertig horecabedrijven lokken een massa mensen naar deze pijpenla die nog geen honderd meter lang is. ,,Vooral tussen drie en vijf uur 's middags zijn er pieken waardoor de veiligheid in het gedrang kan komen. Bij een incident kan het te lang duren voordat politie, brandweer of ambulance ter plaatse is.'' Dat zegt Roger Schreurs die voor de horecabedrijven optreedt als straatmanager.

Dranghekken
Afgesproken is dat er dranghekken en beveiligers komen op de uiteinden met de Kerkstraat en Lange Putstraat. In de straat zelf is een commandopost gepland waar beveiligers dankzij zes bewakingscamera's zien hoe druk het is. Portiers is ook gevraagd om extra te letten op een verantwoord aantal bezoekers. ,,We moeten een flink bedrag betalen voor deze aanpak. Maar we hebben er begrip voor. Want het kan een keer echt misgaan. Wij hebben er baat bij dat het veilig en gezellig blijft'', zegt Schreurs.

Volgens hem zijn bewoners van de Korte Putstraat onlangs schriftelijk geïnformeerd over de maatregelen en krijgen zij binnenkort een pasje om een eventuele blokkade te passeren.

De maatregelen zijn een experiment dat volgend jaar kan leiden naar uitbreiding.