Volledig scherm
De mannen van Gijs van Eggelen herstellen de Bossche kroegen. © Jarry Popelier

Bossche kroegen wissen de sporen van carnaval

DEN BOSCH - Net als de afgelopen dagen is het druk in de Bossche Korte Putstraat. Maar nu niet met feestende Oeteldonkers, maar met hulptroepen die de sporen van carnaval proberen uit te wissen. Het is nogal een operatie om de cafés en restaurants weer terug te brengen in de originele staat.

,,Bij de ene tent denk je: het valt wel mee, en bij de andere: Oh my God", zegt Gijs van Eggelen (37). Met zijn schildersbedrijf Eggelen is hij vandaag verantwoordelijk voor zeven Bossche tenten: In den Zevenden Hemel, Danza, Hart van Brabant, Jij & Ik, 't Vervolg, Roels en Allerlei. ,,We zijn met tien man bezig", vertelt Van Eggelen. ,,Vorig jaar nog met vijftien, nu kon het meer gespreid worden. De komende dagen en ook volgende week zijn we nog bezig. Nu doen we de zaken die vanavond nog open willen. Dat is een mooi proces, hoor. In sommige cafés komen de schoonmakers gelijk binnen als dinsdagavond de laatste bezoeker is vertrokken."

Twee weken
Zijn personeel verzamelde zich vanochtend om zeven uur op de werkplaats op de Ertveldweg. Maar de operatie is al twee weken bezig, want sommige tenten hebben hun inboedel even geparkeerd op zijn bedrijfsterrein.
Sommige bedrijven worden in de dagen na carnaval geteisterd door ziekmeldingen, maar daar heeft Van Eggelen geen last van. ,,Gelukkig niet", zegt Van Eggelen. ,,Dit is voor ons de drukste tijd van het jaar. Vandaag staat bij iedereen in de agenda omcirkeld."