Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Bossche partijen hebben erg veel zin in laatste raadsvergadering: stortvloed aan vragen en moties

DEN BOSCH – De gemeenteraad van Den Bosch wil het er nog één keer van nemen. Dinsdagavond is de laatste raadsvergadering in de huidige samenstelling (op het afscheid in maart na) en op weg naar de verkiezingen willen veel partijen nog even de aandacht opeisen. 

Tot dinsdagmiddag 15.00 uur zijn maar liefst vijf vragen voor het vragenhalfuurtje binnengekomen en zijn zeventien moties ingediend.

De agenda was al niet zo bijster interessant, de vragen en moties maken het er niet spannender op. Niet voor de partijen en niet voor de publieke tribune. In het vragenhalfuurtje is het de bedoeling dat het college van B en W vragen van partijen beantwoord, zonder verder over het onderwerp in discussie te gaan. Dinsdagavond zijn er vragen over FC Den Bosch, de foyer in sporthal De Schutskamp, de windmolens op de Rietvelden en dierenwelzijn.

De moties aan het einde van de vergadering variëren van de Blauwe Engelen tot 33 parkeerplaatsen in Willemspoort en van de Dag van Maak zebrapad veilig tot de overlast van het verhoogd spoor in Rosmalen.

Als gezegd, voor veel raadsleden is het dan ook de laatste keer. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement