Volledig scherm
© Jeroen de Laat

Bossche partijen voeren actie tegen bezuinigingen op transferia

DEN BOSCH - De Bossche politieke partijen Bosch Belang, Knillis en Leefbaar 's-Hertogenbosch & Rosmalen delen zaterdag folders uit op het transferium bij de Vlijmenseweg.

De automobilisten die het parkeerterrein opkomen, krijgen een petitie die ondertekend kan worden. Hiermee wordt protest gevoerd tegen de bezuinigingen op openbaar vervoer door de provincie. De subsidie op de transferia dreigt stopgezet te worden. "Dit leidt tot kortere openingstijden van de transferia en aanmerkelijk hogere parkeerprijzen dan de huidige twee euro per dag, inclusief busvervoer van en naar het centrum", geeft gemeenteraadslid Paul van der Krabben aan.

De afgelopen jaren is het aantal gebruikers van de transferia aan de Vlijmenseweg, de Pettelaar en de Vliert gestegen naar meer dan 700.000. "Ik zal niet meer in Den Bosch gaan winkelen als het zo duur wordt", zegt één van de automobilisten. Hij gooit zijn petitie in de bus. Volgens de vertegenwoordigers van de partijen levert 99 procent van de aangesproken mensen hun papiertje met handtekening in. Daar zitten zelfs mensen bij die helemaal uit België komen. "Als deze bezuiniging doorgaat, snijdt de provincie en gemeente zichzelf in de vingers. Er komen minder mensen winkelen en dat betekent minder inkomsten."

Er worden zaterdag duizenden kaarten uitgedeeld. Aanvankelijk wilden de partijen met hun protestactie ook op de Vliert en Pettelaar gaan staan, maar er werd gekozen om met alle vertegenwoordigers aan de Vlijmenseweg te gaan actievoeren. Met de petities die worden ingeleverd, gaan de partijen alle politieke en bestuurlijke instanties bewerken om de bezuiniging ongedaan te maken.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.