Volledig scherm
© Google Street View

Bossche raad wil wethouder kans geven bij gesprek met Azijnfabriek

DEN BOSCH - De meerderheid van de gemeenteraad van Den Bosch wil cultuurwethouder Huib van Olden de kans geven om de problemen met de Azijnfabriek op te lossen. En had er gisteravond geen enkele behoefte aan om in het kielzog van Judith Hendrickx van de Bossche Groenen de wethouder nu al de maat te nemen over zijn optreden tijdens de laatste maanden. Hendrickx wilde Van Olden verantwoording af laten leggen, maar zo ver kwam het na veel vijven en zessen en veel herhalingen dus niet.

De gemeente heeft de ruimte van de Azijnfabriek in de oude Jacobskerk in de Bossche binnenstad nodig voor de vorming van een nieuw erfgoedcentrum. Na veel gekrakeel over en weer, waarbij de gemeente wil dat de kamermuziekconcerten naar de Toonzaal gaan en de Azijnfabriek dat niet wil, kwam het geschil een maand geleden voor de rechter. Die deed geen uitspraak, maar gaf beide partijen een maand de tijd met elkaar aan tafel te gaan.
Van Olden had al eerder aangegeven de rechtszaak te willen stoppen. Dan zou de Azijnfabriek tot 2020 (einde huurcontract) kunnen blijven zitten, maar kan er voor die tijd naar een oplossing gezocht worden. Donderdag is het eerste gesprek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.