Volledig scherm
Wim van der Steen met bestuurslid Marloes Telgenhof. © Jarry Popelier/BD

Bossche Waterweek wil grootste evenement van de stad worden

DEN BOSCH - De Bossche Waterweek moet met 200.000 bezoekers het grootste evenement van de stad worden. Die ambitieuze doelstelling sprak de organisatie uit op een boottocht voor genodigden en potentiële sponsors. Nog niet dit jaar, tijdens de eerste editie, maar wel in 2018. 

Op initiatief van de gemeente zijn dertig al bestaande evenementen (zoals Maritiem, de Rubberenboten Party en Swim to Fight Cancer) gebundeld. Deze zomer (14 tot en met 17 september) duurt de waterweek vier dagen, vanaf 2018 negen dagen. Dit om een stabiele basis neer te leggen. ,,Het moet een structureel evenement worden, zonder subsidie. Een feestje voor en door de stad", zei Wim van der Steen, voorzitter van Stichting Maritiem 's-Hertogenbosch. 

De eerste drie jaar levert de gemeente wel een financiële bijdrage, die ieder jaar minder wordt. Van der Steen: ,,We zijn geen tweede Winterparadijs, waar je op het eind van de rit steeds je hand moet ophouden. We hebben afgesproken dat voor iedere euro die we krijgen, we zelf ook een euro bijdragen. Het is startgeld, over drie jaar staan we op eigen benen."

Meer over de Bossche waterweek in het Brabants Dagblad van vrijdag 12 mei, editie Den Bosch.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement