Volledig scherm
Jos van Son. © Rosmalens Belang

Bossche wethouder Van Son betreurt woordkeuze op Twitter

DEN BOSCH - Wethouder Jos van Son uit Den Bosch betreurt de woordkeuze in de discussie over een tweet van Jan Roos van Geen Stijl Televisie. "Ik betreur de ophef die is ontstaan. Ik stel nu vast dat ik in mijn woordkeuze onvoldoende zorgvuldig ben geweest. Het was uiteraard geenszins mijn bedoeling geweld tegen personen in welke vorm dan ook te rechtvaardigen'', reageert Van Son in een officiële reactie.

Eerder op de dag meldde de wethouder vanaf zijn vakantieadres dat hij geen woord terugneemt van zijn tweets. "Ik heb een verantwoordelijkheid als wethouder, ja. Maar ik heb, net zo goed als een journalist en iedere andere twitteraar, vrijheid van meningsuiting.''

Aanleiding
Directe aanleiding van de discussie op Twitter was een incident dinsdag in Amsterdam. Roos werd daar naar eigen zeggen belaagd door een groep Marokkanen omdat hij voor PowNed gewerkt zou hebben. Roos beet van zich af en berichtte het hele voorval later op Twitter. Dat leverde hem een aantal negatieve reacties op, die hij bundelde met het commentaar "Dit is links Nederland nadat je voor je leven hebt moeten vechten." Van Son kwam vervolgens met de reactie "Probeer je de charliehebdo van Nederland uit te hangen? Ga toch weg CharlieHebNix. Wie wind zaait zal storm oogsten."

Goedkope hufter
In reactie op een eerder Twitterbericht van Roos over zangeres Monique Smit, reageerde Van Son dinsdagavond met de Tweet: "Als ik zó mijn kost moest verdienen liet ik mijn bovenlip aan de onderste vasthechten. Wat ben jij een goedkope hufter."

Hevige discussie
Via Twitter brak na de reacties van Van Son een hevige discussie los. Commentaren varieerden van 'goed dat een wethouder zich zo uitspreekt' tot 'een wethouder moet geweld niet rechtvaardigen, dus opstappen'.