Volledig scherm
De Bossche woonboulevard met als publiekstrekker de Mediamarkt. © Sandra Peerenboom

Bossche woonboulevard: Wel meer variatie, maar geen xxl-super

DEN BOSCH - Een supermarkt op de Bossche Woonboulevard, zoals een aantal boulevardondernemers wil, kan volgens de gemeente Den Bosch afbreuk doen aan het functioneren van de winkels in het Bossche stadscentrum en de winkelcentra in de wijken en dorpen.

Een xxl-supermarkt zou te concurrerend kunnen zijn, waardoor elders te veel ruimtes leeg komen te staan. Den Bosch behoort in vergelijking met soortgelijke gemeenten door het huidige beleid tot één van de plaatsen met het laagste percentage winkelleegstand.

Recreatief
Het detailhandelsbeleid in Den Bosch is volgens de gemeente vooral gebaseerd op de vraag waarom mensen de diverse winkelgebieden bezoeken. In de binnenstad wordt voornamelijk recreatief gewinkeld. In de winkelcentra in de wijken en dorpen halen de mensen hun boodschappen.

20.000 vierkante meter extra
De Bossche Woonboulevard is vooral bedoeld voor doelgericht winkelen. De drie soorten winkelgebieden zijn aanvullend ten opzichte van elkaar. Op de woonboulevard mag al wel meer dan voorheen. In de ‘Nota Detailhandel ’s-Hertogenbosch’ van 2011 is voor de woonboulevard maximaal 20.000 vierkante meter extra ruimte gecreëerd voor andere winkels dan uit de woonbranche.

Lees woensdag 6 januari in het Brabants Dagblad, editie Stad, een reportage over de 2015 uitgebreide en vernieuwde boulevard.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement