Volledig scherm
Bram de Vrind dinsdag op de onbarmhartige kasseien van Parijs-Roubaix. © Esther Jacobs

Bosschenaar Bram de Vrind perst er op de racefiets zes klassiekers achter elkaar uit: 'Ik wilde iets unieks doen'

BERG EN TERBLIJT - Het is al pikkedonker in het Limburgse Berg en Terblijt als Bram de Vrind dinsdagavond om half tien na elf uur fietsen van zijn racefiets stapt. Zijn vriendin Esther Jacobs valt hem meteen in de armen. ,,Goed gedaan. Ik ben zo trots op je", zegt Jacobs, nadat haar vriend de Amstel Gold Race in zijn eentje heeft gefietst. Een dikke kus volgt.

De Vrind is bezig aan een ongekende uitdaging. De 32-jarige Bosschenaar rijdt zes voorjaarsklassiekers achter elkaar. Dat betekent: elke dag zo'n 250 kilometer fietsen door heuvelachtig landschap en over spiegelgladde kasseienstroken.

Vrijdag begon het avontuur met Gent- Wevelgem. In het weekend fietste hij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Na de rustdag op maandag vervolgde hij dinsdag zijn weg via de Amstel Gold Race, waarna vandaag en morgen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wachten.

Quote

Zodat ik het later tegen mijn kleinkinde­ren kan vertellen. Ik wilde gewoon iets unieks doen.

Bram de Vrind:

De Vrind: ,,Ik heb acht jaar geleden als student een keer een tweedehands racefiets gekocht en ben steeds fanatieker geworden. Dit jaar was het moment voor een ultieme uitdaging." De afgelopen maanden trainde hij vijf keer in de week, minimaal vier uur per dag. Waarom hij het allemaal doet? ,,Zodat ik het bij wijze van spreken later tegen mijn kleinkinderen kan vertellen. Ik wilde gewoon iets unieks doen."

Zijn vriendin Esther nam een week verlof om haar vriend met de auto overal achterna te rijden. Om elf uur stappen ze samen in de auto op weg naar hun hotel in Luik. Nog twee klassiekers te gaan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement